Mr Krijger

Foto Mr Krijger

Mr C. (Cees) Krijger studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Hij rondde zijn studie af in juni 1996 en studeerde af op de hoofdrichtingen Privaatrecht en Strafrecht.

Vanaf augustus 1996 is mr Krijger beëdigd als advocaat. Hij is werkzaam geweest als medewerker bij het kantoor Haagman Advocaten te Rotterdam en vervolgens bij het kantoor Van Mens & Wisselink Advocaten / Belastingadviseurs. Hij was destijds werkzaam op de vestiging te Amsterdam.

Vanaf september 2000 voert mr Krijger een zelfstandige praktijk in samenwerking met mr M.W. Stoet. Mr Krijger heeft zijn werkzaamheden als zelfstandig advocaat vanaf september 2000 tot juni 2008 gecombineerd met een parttime dienstverband als bedrijfsjurist op de Juridische Afdeling van de Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g.en Vastgoeddeskundigen te Nieuwegein (NVM). Voor het opleidingscentrum NVM.SOM, verbonden aan de NVM verzorgt mr Krijger sinds oktober 2003 in het kader van de permanente educatie diverse opleidingen voor de makelaren, welke als lid verbonden zijn aan de NVM. Deze opleidingen hebben steeds betrekking op de privaatrechtelijke aspecten van het vastgoed. Hij werkt mee aan het ontwikkelen van cursusmateriaal voor de diverse makelaardijopleidingen. Naast de privaatrechtelijke aspecten van het vastgoed, alsmede het verbintenissenrecht in het algemeen (waaronder arbeidsrecht), houdt mr Krijger zich bezig met het strafrecht, op welk rechtsgebied hij eveneens ruime ervaring heeft. Onder meer als griffier – in de slotfase van zijn studie Nederlands recht – op de Strafsector van de Rechtbank Groningen. Mr Krijger is lid van de Haagse Vereniging van Jeugdrecht Advocaten.

In januari 2010 is mr Krijger lid geworden van de Onafhankelijke Klachtencommissie van de Politie Haaglanden. Daarnaast is mr Krijger sinds augustus 2012 rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Noord-Nederland.